Enduro

SWE cup #7, Isaberg 1 okt 2023

Endurocykling är för dig som gillar tekniska stigar när det går utför.

Träning

Vi söker oss till lite mer kuperad terräng för roliga och utmanande stigar. Chansen är stor att du hittar oss i t.ex. Änggårdsbergen eller Lackarebäck. Det händer såklart också att vi roar oss med liftburen cykling men mestadels trampar vi även upp för backarna.

Säkerhet går alltid först. Alla tillåts att utmana sina gränser, och alla uppmanas att avstå om det inte känns rätt. Det är en självklarhet och en regel som gäller för hela klubben. Jämfört med cross country och stigcykling har vi ofta mer kroppsskydd. Många av oss cyklar exempelvis alltid med fullface-hjälm och ryggplatta.

Utvecklingen inom kategorin endurocyklar är intensiv. Trenden är allt mer slagläng på dämpning och flackare gaffelvinkel. Cyklarna är kraftigare (tyngre) än rena stigcyklar och till skillnad från downhill har de enkelkrona samt växlar, geometri och vikt för att även fungera när vi cyklar uppför.

CK Master delar in cykelgrupperna i olika färger. Inom Endurosektionen har vi:

Ljusrosa

Den här gruppen är rätt för dig som vill börja cykla enduro. Vi har en nedre gräns kring 10år samt krav på att personen är bekväm med stigcykling.

Rosa

Fortsättningen efter Ljusrosa. Oftast högre tempo både uppför och nerför samt mer krävande stigar och utmaningar.

Tävling

Vi är ofta ett gediget gäng från CK Master som är med på bl.a. SWE Cup Enduro. När det kommer till tävling avgör du själv om du vill delta. Vi har ungdomar som skippar tävlandet helt, och vi har ungdomar som jagar topp-placeringarna. Du är lika välkommen oavsett

I Svenska Cykelförbundet sorteras Enduro under Grengrupp Gravity som som tillhör Mountainbike.


Vi har ingen verksamhet för el-cykling.

Rulla till toppen