Träningsgrupper MTB

OBS: Vi har just nu fullt i våra barn och ungdomsgrupper. Läs mer om detta här:

https://ckmaster.com/kolista-for-barn-ungdomstraning/

Träningsgrupper

MTB GrönFör information om GRÖN grupp, se fliken Barnträning till vänster.
Huvudtränare: Catrin Gylling gron@ckmaster.com
Finns vakant plats för tränare här!
MTB Blå  Cyklisterna i de BLÅ grupperna fokuserar på att utveckla sin fart och teknik. Vi kör lite tävlingar ibland men först och främst skall vi ha kul på cykeln och utveckla teknisk förmåga. Här är de flesta cyklisterna mellan 10 och 12-13 år. Vissa av cyklisterna är yngre än 10 år men har cyklat mycket och är säkra och ganska uthålliga i skogen. De här grupperna kan också vara lämplig för cyklister som är äldre än 13 år men nya på MTB. För att alla ska kunna ha så kul som möjligt på träningarna har vi tre blå grupper; LJUSBLÅ, MELLANBLÅ och MÖRKBLÅ grupp. MÖRKBLÅ grupp är vana vid att cykla i skogen och gillar att köra ganska långt och/eller fort. LJUSBLÅ grupp kör lite lugnare och passar för de som inte är lika vana vid att cykla snabbt i skogen. MELLANBLÅ blir ofta det naturliga steget däremellan.
Huvudtränare: Robert Eriksson & Peter Strand bla@ckmaster.com
MTB Ljus RosaI LJUSROSA grupp är det mer fokus på utför än uppför och ofta kör vi med en fulldämpad cykel åt Enduro-hållet, de flesta är mellan 9–13 år. Här har ungdomarna en viss MTB-vana sedan tidigare och inte sällan har man kört i blå grupp innan. Är vi många försöker vi dela upp oss i fler grupper. Liksom övriga grupper har vi vår bas i Skatås men varierar ibland och byter träningsplats till de många och bra cykelområden som finns inom Göteborgsområdet
Huvudtränare och samordnare: Robert Gartman, rosa@ckmaster.com
MTB RosaROSA grupp är en fortsättning från LJUSROSA där åkarna är mer vana och oftast är mellan 13-16 år. Här har även många börjat tävla i Enduro och åker allt som oftast snabbare än ledarna. Även Rosa varierar träningsplats och byter till områdena inom och runt Göteborg ibland.
Huvudtränare och samordnare: Fredrik Haga
MTB GulI GUL grupp finns lite yngre ungdomar (omkring 11–14 år) och kör snabbare än de blå grupperna. Vi har intervaller, starter och teknik på schemat. Ibland drar vi iväg på lite längre turer, men även då håller vi farten uppe. Här går det så fort att tränarna ibland har svårt att hänga med. Den är inte alltid den här gruppen har träning om det finns MTB-tävlingar i närheten, för då är vi där och tävlar. Vi kör gärna långt om vi får chansen och vi gillar att bli ordentligt trötta.
Huvudledare och samordnare: David Green, gul@ckmaster.com
MTB RödI RÖD grupp är racing i fokus . Här är vi ca 13–16 år och har cyklat några år och har tävlingsvana. Här återfinns även en och annan äldre junior som inte vill ta steget till svart. Är du vuxen och skall hänga med här måste du ha cyklat en hel del. Denna grupp tränar oftast inte om det är MTB eller CX-tävlingar i riket, för då är vi där.
Huvudtränare och samordnare: Jonas Mellby och Emma Belforth
MTB SvartFör seniorer med tävlingslicens och god erfarenhet av MTB. . För information om SVART grupp, se fliken Seniorträning till
vänster.
Huvudledare och samordnare: Henrik Ottosson och Markus Lindén
Rulla till toppen