CK Master TTT Challenge

CK Master har varje år sedan 2020 på initiativ av Björn Calavin kört en utmaning som pågått i fyra veckor. Syftet var från början ett substitut för uteblivna race under Covid, men som har fastnat hos klubbens medlemmar och andra cyklister i Göteborgs omnejd.

Upplägget är att man i lag om fyra cyklister utmanar varandra i lagtempo, och snabbast vinner. Nedan följer exempel som vi hade under 2020.
Läs mer i Facebook-gruppen för Landsväg Senior/Elit för senaste upplagan och resultat.

Regler och beskrivning av utmaningen:

 • 4 segment som körs under 4 veckor med start Måndag vecka 33.
 • Varje segment körs under en vecka, därefter går vi vidare till nästa segment.
 • De 3 första lagen får poäng enligt 1:a plats 20 poäng, 2:a plats 10 poäng och 3:e plats 5 poäng.
 • Varje segment kan köras hur många gånger laget vill o kan, snabbaste tiden under veckan räknas.

Segmentet mäts med GPS och loggas i Strava och varje deltagare behöver gå med i Stravaklubben CK Master TTT Challenge 2020. Länk: https://www.strava.com/clubs/708624

För att inte det ska bli administrativ mardröm så skicka ett meddelande till Björn Calavin i FB gruppen CK Master Senior Landsväg att laget har kört sträckan och vilka som var med i laget.

 • Laget får bestå av 4 cyklister, men tiden mäts på 3 cyklister. Dvs laget kan bestå av 3 eller 4 cyklister, en kan offra sig under segmentet och släppa men ändå få samma poäng som laget.

  Om laget ska tävla om totalsegern så måste minst 3 av cyklisterna vara de samma i alla 4 etapperna.
 • Ett lag kan välja att köra enskilda etapper.
 • Laget kan vara ett herr, dam eller mix lag.
 • Utrustningen ska vara godkänd landsvägscykel (UCI) för att få så lika förutsättningar som möjligt. ”Tempopinnar” är mao inte OK men tempodräkt är OK.
 • Vi utgår från att det inte skapas en rad nya kontakter i större grupper genom att lagen kör respektive segment när så de själva väljer och att många redan tränar i mindre grupper istället för större klubbträningar.
 • Vanligt sunt förnuft gäller och att vi håller oss till Corona regler och uppmaningar så som tex. Att ingen kör vid minsta symptom eller inom 14 dagar efter sjukdom, inte snyta sig mitt i gruppen osv..
 • Vi kommer köra på allmän väg och därför gäller vanliga trafikregler och det är upp till varje lag att inte riskera sitt eget eller andras säkerhet.
 • Vi förutsätter allas ärlighet i utmaningen också, dvs inga lag större än 4 cyklister, ingen drafting bakom bilar osv.. Vinnaren ska kunna stoltsera med segern utan diskussion om gråzoner eller annat.
 • Vi kommer i stort sett hålla oss i samma område under de 4 veckor som utmaningen körs. Detta för att vi ska ha säkra banor som ligger relativt nära storgöteborg.

Vi börjar med det kortaste segmentet och stegar upp till den avslutande kungaetappen. Segmenten ses nedan.

1:a segmentet som körs vecka 33:
Lindome Älvsåker, 25 Km: https://www.strava.com/segments/24886917

Segmentet startar vid Östra Lindomevägen, Efter Inseros viker vi höger via en 90 graders sväng in på Älvsåkersvägen. Mål vid Älvsåkersbyväg, strax innan Älsvåkerskyrka.

2:a segmentet som körs vecka 34:

Lindome – Ubbhult – Höglandavägen vid golfbanan i KBA, 40 Km: https://www.strava.com/segments/25316688

Startar vid Östra Lindomvägen och fortsätter förbi Älvsåkersvägen för att istället vika höger uppför Ubbhultsbacken, I Ubbhult tar vi höger mot Kungsbacka. I 90 graders svängen i Ubbhult måste cyklisterna vara försiktiga, ordinarie trafikregler och trafikvett råder, både i korsningar och utförskörningar. Vi fortsätter mot Kungsbacka, mål vid Höglandavägen (4 vägkorsningen vid golfbanan), se segment för detaljer.

3:e segmentet som körs vecka 35:

Lindome – Hällingsjö T/R, 41 Km: https://www.strava.com/segments/15477985

Start vid östra Lindomevägen ut mot Hällingsjö. Vänder runt refugen i T-korset, för att sen cykla tillbaka samma sträcka vi kom. Mål vid Östra Lindomevägen.

4:e segmentet som körs vecka 36:

Kungaetappen!!! Längst, mest kuperad, ja rent ut sagt hårdast!
Lygnern segmentet, 47 Km: https://www.strava.com/segments/17712719

Start på Sätilavägen vid Fjärås Kyrka. Varvet körs medurs. Finns ett par korsningar på rutten, alla tar vi höger i. Samtliga cyklister uppmanas till att köra försiktigt, efter trafikreglerna och sunt förnuft.

Mål för segmentet är infarten mot Fjäråsbräcka från Tostaredsvägen, se detaljer i Stravasegmentet.

Rulla till toppen