Vårläger med CK Master Elit

Det hela började en regnig höstdag på Skatås motionscentrum. Då samlades ett gäng med tävlingsambitioner 2022 i elitklass på landsväg. En blandad skara med juniorer som ska upp i elit 2022, några gamla rävar med hög nivå och rutin, samt några som kanske kört senior- eller masterklass tidigare som nu vill testa på elitklungan.

Tanken med denna mer strukturerade satsning är att CK Master ska köra tävlingar som ett lag på riktigt och inte som enskilda cyklister som det ibland blivit tidigare. Gänget har fått ekonomiskt stöd från klubben, vilket ska förvaltas väl på träningsläger, visst bidrag till utrustning, tävling med mera, så det är otroligt kul. Redan i höstas så nämndes Hallandsåsen och viljan om en träningshelg där, och helgens äventyr blev ett bra startskott då nästan alla cyklister medverkade.

Följande var med i helgen:
Herrar:
Marcus Svensson, Erik Karlsson Landén, Fredrik Johansson, David Hansson, Eric Sjögren, Albin Andersson, Albin Thuresson, Henrik Landergren, Gustav Reck, Joel Oskarsson, Johan Rydne
Damer:
Linda Jacobsson, Sofia Wickenberg, Marie Rydne
Träning och följebil:
Mattias Reck Ulf Rydne


Fredag 18/3
Efter arbetsdagens slut var det plattan i mattan för det flesta ner till åsen och efter lite ”orientering” med bil så anlände alla till helgens Base Camp. Vi hyrde Hålehallstugan strax utanför Förslöv, en stor stuga med 14 bäddar och riktig lägerkänsla. Vacker utsikt över en molnfri solnedgång, stor matsal och bra cykelförvaring.
Vi laddade alla med pasta och köttfärssås, och världens godaste äpplekaka innan vi bäddade ner oss.

Lördag 19/3
Efter frukost var det dags för pass nummer ett och det med fokus på lagtempo och spurter. Träningsupplägget var uttänkt av Marcus Svensson och Mattias Reck, så det kan inte vara annat än bra 😊 Flera i gruppen körde riktigt starkt och imponerade eller bekräftade sin nivå.

Som en bonus blev det även några kronor på Strava. Låt oss hoppas vi skickade mail till någon av rang 😉 Vi har många duktiga cyklister med lite olika profil så förutsättningarna är där, nu gäller det att få lite självförtroende i det och utvecklas ihop under våren.

Pass 1
Strava-fil: https://www.strava.com/activities/6847083926
Lunchpaus med pastasallad och häng i solen på baksidan. På pass nummer två utnyttjades åsen för vad den är känd för – backarna. En vacker och knixig runda med 6 backar med fri fart upp. Backarna tar ut sin rätt både i kroppen och mentalt, men många körde riktigt bra och krigade hela passet. Passet avslutades med en snabb utförskörning vid Margaretetorp och sedan sista ansträngande backen upp still stugan igen.
Pass 2
Strava-fil: https://www.strava.com/activities/6849362212
Efter pass två var alla trötta, lite kalla och det hetsåts en del mackor och nötter innan dusch och vila. Lördagens middag blev Marcus och Lindas paradrätt; Kyckling Tikka Masala med fejkade naan-bröd i fort av tortillabröd stekta i olivolja och vitlök. Mitt i all musik, öl och stekos blev hela stugan svart. Några minuters puls senare fick någon eller något igång elen igen och vi kunde fortsätta som tur var. Efter middagen blev det samling runt en dator för repris av Milano-Sanremo som också fick en intensiv upplösning som faktiskt avgjordes utför Poggio. Med det bekräftat så har cykelsporten så många moment man ska bemästra, och ibland kan man glömma av att utför är faktiskt också tillfälle att göra skillnad.

Sedan var det dags när en mini-julafton i form av att vi delade ut lite utrustning som brassestolar, flaskhållare, samt strumpor, sportdryck och flaskor. Detta är delvis sponsrat av Umara och sedan från vår tilldelade kassa från klubben. Att underlätta det praktiska runtomkring på race är också viktigt och enhetlighet till utseende gör mycket på helheten för en grupp. Förhoppningsvis kommer det även att bli vita hjälmar som varje elitcyklist kommer få köpa till ett förmånligt pris.

Söndag 20/3 Långt och hårt. Pass 3
Strava-fil: https://www.strava.com/activities/6853767033
Här var chansen att få ut maximalt träningsmässigt av helgen och föra slut sig helt. Det blev gnetigt inklusive något spurtuppdrag och körning i backe. Snabb fika på klassiska KnutJöns i Båstad som otroligt nog har gratis kaffe för cyklister, vilket uppskattas å det grövsta i detta skrala tider. Det gnetades in i det sista och vissa var riktigt starka även på slutet av detta pass. Efter passet var det bara att få i sig den energi som fanns kvar i form av mackor, müsli, proteindryck, kladdkaka, ja all med socker och protein i sikte konsumerades snabbt. Efter ett bra städ-ryck av alla så kunde vi tacka högre makter för två soliga dagar och åka hem i lugn och ro.

Låt oss hoppas att detta är en början på en tradition för Landsvägsgänget – Vårläger vid Hålehallstugan – EPISKT!
//Linda Jacobsson

Rulla till toppen