Västboloppet 2022 SWECUP

Söndag 15e Maj var det dags för den 90e upplagan av klassiska Västboloppet. CK Master fanns representerade i Herrelit, Damelit, Herrjunior, Pojkar 10-12, och Herrsenior med totalt 12 cyklister. För herrelit var det nio varv på den 18km långa banan som skulle avverkas. Tidigare tävlingar i SWECUP har vi hamnat precis utanför att få poäng i cupen, med Fredrik Johansson som placerat sig bäst hittills, och idag var en ny chans att kanske få stolpe in.

Banan var annorlunda än tidigare år, inte fullt så utslagsgivande som förut. Tidigt i loppet gick det iväg två man från klungan, och sedan ytterligare två, varav Samuel Ljungkvist från CK Master. De två duon gick ihop och blev en kvartett och höll i många varv. Roligt att få med en i utbrytningen och även skönt för de övriga att kunna spara sig så mycket som möjligt i klungan. När det var två varv kvar så kom klungan ifatt och då var det hårdkörning av bland annat Eriksson-bröderna som till vardags är proffs utomlands.

Även CK Ringen var med och visade framfötterna. Klungan delades i två större gäng, där Fredrik Johansson, Eric Sjögren och Erik Karlsson Landén lyckades komma med de 30 främsta. Sista varvet gick snabbare än de övriga, och inför spurten Tog sig Erik och Fredrik fram i fältet och med en fin resa bakom Erik kunde Fredrik säkra en top 10-placering som varit ett delmål för laget. Det blev en 6e plats, vilket var otroligt kul för alla inblandade.

Att få med en cyklist i en längre utbrytning, och en 6e plats i mål betyder mycket och CK Master är nu med i matchen på riktigt i Herrelit.