CK Master KOM -QOM Challenge slutresultat

Ladies and Gentlemen, Vi har ett resultat!Förutsättningarna var 5 backar under 5 veckor, bästa 4 resultat ger slutresultatet och endast om lika poäng om 1:a platsen så skulle även 5:e resultatet räknas.Ja i damklassen var det aldrig något snack, Emma gick all in i alla backar och tog segern på varje etapp! På andra plats i totalen kom Frida Lindén som också satte ett par riktigt snabba tider i backarna och tog QOM innan Emma slog till igen. 3:e platsen tog unga Tove Dandenell som kommer pressa de äldre damerna de närmaste åren och skulle vi göra om detta nästa år så gissar jag att Tove fightas om de ädlaste valörerna.

På herrsidan bjöds det upp till kamp om etappsegrarna, 3 olika vinnare genom David Eriksson, Mattias Lundqvist & Olof Åström. Totalsegern var dock klar redan efter 4 etapper då Mattias placerat sig pallen på samtliga etapper som han inte vann och Olof körde inte de första 2 etapperna.
I totalen var det dock Magnus Bergquist som knep 3:e platsen efter att ha kört riktigt starkt i varje backe, med en 4:e plats som sämsta resultat på en etapp. Magnus imponerade även med att köra på över 500w i snitt i lite mer än 4 min uppför Råhultsbacken, galet mycket säger jag med tanke på att det inte är proffs vi pratar om.Bland herrarna utmärkte sig även Rasmus Lindén, en av de yngsta deltagarna i denna challenge, ändå placerar sig på poängplats på etapp 3,4 & 5. Grabben lär bli giftig i backarna de närmaste åren.


En annan ung kille som synts i backen är Max Dahlström och satt tider som inte skäms för sig. ”Vi gamlingar” kommer snart bara se ryggen på honom också. Fullständiga resultatlistor baserat på de som plockat poäng ser ni bifogat och Aktivitus sponsrar med ett par stycken presentkort, återkommer med fördelningen av dessa samt admin av dess under veckan.Vill en än gång framföra hur kul det varit o följa allas framfart i backarna. Kan vara att man kämpar om pallplatser, om att sätta pers., slå kompisens tid osv., men att så många har funnit det som ett kul alternativ i brist på mycket annat är hur kul som helst tycker jag. Kanske kan vi vidareutveckla denna tävling genom att låna familjen Belforths cykelkärra så får all väga in sig o köra med samma w/kg uppför backarna!

Nä skämt åsido så hoppas jag verkligen att vi snart ska kunna börja köra ihop igen som vanligt, men att krydda med lite KOM tävlingar är ju inte fel det heller.Återkommer som sagt under veckan med fördelningen av presentkort.Till dess, Kör hårt, men säkert!Mvh Björn Calavin Fd Petersson

Rulla till toppen