Team Time Trial Challenge 2021 uppdaterade rutter

Uppdaterad rutt för segment 3 nu publicerad och segment nr 4 kommer inom kort.

Team Time Trial Challenge med start vecka 20 och kör fram till och med Midsommarveckan.
6 segment under 6 veckor i lag om 3-4 cyklister, förutom sista segmentet som är ett partempo. Alla segment ses nedan och i Stravaklubben CK Master TTT Challenge 2021. Länk: https://www.strava.com/clubs/708624

Kommunikation om TTT Challenge sker genom CK Masters hemsida och Facebook gruppen Seniorträning Lvg (Sluten grupp som krävs att hen går med i): https://www.facebook.com/groups/409761792720284
Resultat kommuniceras enligt ovan efter varje vecka.
Respektive lag meddelar antingen via FB gruppen eller direkt i messenger till Björn Calavin att laget genomfört sitt segment, deltagare och lagets namn (om det finns ett).
Alla lagmedlemmar behöver vara medlemmar i Stravaklubben för att tiderna ska kunna verifieras!

Regler för TTT Challenge:
– 6 segment som körs under 6 veckor med start i vecka 20. Varje segment körs under en vecka, därefter går vi vidare till nästa segment.
– Varje segment kan köras hur många gånger laget vill o kan, snabbaste tiden under veckan räknas.
– Segmentet mäts med GPS och loggas i Strava och varje deltagare behöver gå med i Stravaklubben CK Master TTT Challenge 2021. Länk: https://www.strava.com/clubs/708624
För att inte det ska bli administrativ mardröm så skicka ett meddelande till Björn Calavin i FB gruppen CK Master Senior Landsväg att laget har kört sträckan och vilka som var med i laget.
– Laget får bestå av 4 cyklister, men tiden mäts på 3 cyklister. Dvs laget kan bestå av 3 eller 4 cyklister, en kan offra sig under segmentet och släppa men ändå få samma poäng som laget.
– Om laget ska tävla om totalsegern så måste minst 3 av cyklisterna var de samma i alla etapperna.
– Ett lag kan välja att köra enskilda etapper.
– Laget kan vara ett herr, dam, Junior eller mix lag, vi kör en klass men kommer lyfta fram starka insatser.
– Utrustningen ska vara godkänd landsvägscykel (UCI) för att få så lika förutsättningar som möjligt. ”Tempopinnar” är mao inte OK men tempodräkt är OK.
– Vi utgår från att det inte skapas en rad nya kontakter i större grupper genom att lagen kör respektive segment när så de själva väljer och att många redan tränar i mindre grupper istället för större klubbträningar.
– Vanligt sunt förnuft och att vi håller oss till Corona regler och uppmaningar så som tex. Att ingen kör vid minsta symptom eller inom 14 dagar efter sjukdom, inte snyta sig mitt i gruppen osv..
– Vi kommer köra på allmän väg och därför gäller vanliga trafikregler och et är upp till varje lag att inte riskera sitt eget eller andras säkerhet.
– Vi förutsätter allas ärlighet i utmaningen också, dvs inga lag större än 4 cyklister, ingen drafting bakom bilar osv.. Vinnaren ska kunna stoltsera med segern utan diskussion om gråzoner eller annat.
– Vi kommer i stort sett hålla oss i samma område under de veckor som utmaningen körs. Detta för att vi ska ha säkra banor som ligger relativt nära storgöteborg.

Vi börjar med det kortaste segmentet och stegar upp till den avslutande kungaetappen.

1:a segmentet som körs vecka 20:
Lindome Älvsåker, 25 Km: https://www.strava.com/segments/24886917
Segmentet startar vid Östra Lindomevägen, Efter Inseros viker vi höger via en 90 graders sväng in på Älvsåkersvägen. Mål vid Älvsåkersbyväg, strax innan Älsvåkerskyrka.


Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-1.png
Segment 1: Lindome -Älvsåker

2:a segmentet som körs vecka 21:
Flygetrundan medurs. Start o mål vid Landvetter. Böljande runda på 26 Km. Försiktighet krävs vid passering av Björröd.
Länk: https://www.strava.com/segments/4235542

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-3.png
Segment 2: Flygetrundan medurs

3:e segmentet som körs vecka 22:
Svartedalen TTT, 31 Km böljande terräng: https://www.strava.com/segments/28639687
Under tiden för publicering av denna rutt så finns det inget befintligt segment, vilket kommer ske så snart rutten cyklats igenom i soin helhet.
Start o mål strax efter att vi tagit av från Rommelandavägen efter Diseröd mot Jörlanda, exakt start/mål av segmentet är i höjd med en avtagsväg, ca 250 m in på vägen mot Rommelanda. Vändpunkt precis framför refugen innan motorvägsavfarten i höjd med Jörlanda. Första TTT med vändpunkt!

4:e Segmentet som körs vecka 23: TBD
Eftersom 3:e segmentet var delvis kuperat, kurvigt och på mindre väg, läggs nu 4:e segmentet på större väg, plattare och helt enkelt jämnare tempo.
Kommer använda segmentet Olofstorp-Gråbo-Olofstorp, dvs samma segment som CK Master använde i höstas för det öppna klubbmästerskapet i Tempolopp, men med skillnaden att vi nu kör sträckan 2 ggr i rad! Det betyder att vi startar i Olofstorp, kör ut till Gråbo där vi vänder i Rondellen, tillbaka till Olofstorp där vi vänder i rondellen och ger oss ut på loop 2 direkt. Sammanlagda tiden för båda körningarna blir totaltiden.
Som vanligt gäller vanliga trafikregler och vett. Cyklister uppmanas till försiktighet i rondellerna. Sen kväll eller helg är det mindre trafik.
Länk till segmentet: https://www.strava.com/segments/15457153
Total längd på sträckan blir: 34,5 Km.

5:e segmentet som körs vecka 24: Kungaetappen!!! Längst, mest kuperad, ja rent ut sagt hårdast!
Lygnern segmentet, 47 Km: https://www.strava.com/segments/17712719
Start på Sätilavägen vid Fjärås Kyrka. Varvet körs medurs. Finns ett par korsningar på rutten, alla tar vi höger i. Samtliga cyklister uppmanas till att köra försiktigt, efter trafikreglerna och sunt förnuft.
Mål för segmentet är infarten mot Fjäråsbräcka från Tostaredsvägen, se detaljer i Stravasegmentet.


Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-5.png
Segment 5: Lyngnern runt

6:e segmentet som är ett partempo och som körs under midsommarveckan, dvs vecka 25. Denna etapp räknas inte med i lagtävlingen, enbart hedersomnämnande för cyklisterna.
Segment: Kärna varvbana: https://www.strava.com/segments/7219014
Nära 16 Km lång runda.


Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-6.png
Segment 6: Kärna Varvbana

Vi hoppas att detta kan sporra till utvecklande träningspass och goa rundor.
Kör hårt men säkert.
CK Master

AIOSEO-inställningar

Rulla till toppen