Team Time Trial Challenge

Läs alla inlägg om TTT-challange här: https://ckmaster.com/category/team-time-trial-challenge/

Vår 2021 och vi får hålla oss till tåls lite till innan vi kan återgå till det normala med gruppträningar och tävlingar. Därför “kopierar” förra sommarens Team Time Trial Challenge med start vecka 20 och kör fram till och med Midsommarveckan.
6 segment under 6 veckor i lag om 3-4 cyklister, förutom sista segmentet som är ett partempo. Alla segment ses nedan och i Stravaklubben CK Master TTT Challenge 2021. Länk: https://www.strava.com/clubs/708624

Kommunikation om TTT Challenge sker genom CK Masters hemsida och Facebook gruppen Seniorträning Lvg (Sluten grupp som krävs att hen går med i): https://www.facebook.com/groups/409761792720284
Resultat kommuniceras enligt ovan efter varje vecka.
Respektive lag meddelar antingen via FB gruppen eller direkt i messenger till Björn Calavin att laget genomfört sitt segment, deltagare och lagets namn (om det finns ett).
Alla lagmedlemmar behöver vara medlemmar i Stravaklubben för att tiderna ska kunna verifieras!

Regler för TTT Challenge:
– 6 segment som körs under 6 veckor med start i vecka 20. Varje segment körs under en vecka, därefter går vi vidare till nästa segment.
– Varje segment kan köras hur många gånger laget vill o kan, snabbaste tiden under veckan räknas.
– Segmentet mäts med GPS och loggas i Strava och varje deltagare behöver gå med i Stravaklubben CK Master TTT Challenge 2021. Länk: https://www.strava.com/clubs/708624
För att inte det ska bli administrativ mardröm så skicka ett meddelande till Björn Calavin i FB gruppen CK Master Senior Landsväg att laget har kört sträckan och vilka som var med i laget.
– Laget får bestå av 4 cyklister, men tiden mäts på 3 cyklister. Dvs laget kan bestå av 3 eller 4 cyklister, en kan offra sig under segmentet och släppa men ändå få samma poäng som laget.
– Om laget ska tävla om totalsegern så måste minst 3 av cyklisterna var de samma i alla etapperna.
– Ett lag kan välja att köra enskilda etapper.
– Laget kan vara ett herr, dam, Junior eller mix lag, vi kör en klass men kommer lyfta fram starka insatser.
– Utrustningen ska vara godkänd landsvägscykel (UCI) för att få så lika förutsättningar som möjligt. ”Tempopinnar” är mao inte OK men tempodräkt är OK.
– Vi utgår från att det inte skapas en rad nya kontakter i större grupper genom att lagen kör respektive segment när så de själva väljer och att många redan tränar i mindre grupper istället för större klubbträningar.
– Vanligt sunt förnuft och att vi håller oss till Corona regler och uppmaningar så som tex. Att ingen kör vid minsta symptom eller inom 14 dagar efter sjukdom, inte snyta sig mitt i gruppen osv..
– Vi kommer köra på allmän väg och därför gäller vanliga trafikregler och et är upp till varje lag att inte riskera sitt eget eller andras säkerhet.
– Vi förutsätter allas ärlighet i utmaningen också, dvs inga lag större än 4 cyklister, ingen drafting bakom bilar osv.. Vinnaren ska kunna stoltsera med segern utan diskussion om gråzoner eller annat.
– Vi kommer i stort sett hålla oss i samma område under de veckor som utmaningen körs. Detta för att vi ska ha säkra banor som ligger relativt nära storgöteborg.

Vi börjar med det kortaste segmentet och stegar upp till den avslutande kungaetappen.

1:a segmentet som körs vecka 20:
Lindome Älvsåker, 25 Km: https://www.strava.com/segments/24886917
Segmentet startar vid Östra Lindomevägen, Efter Inseros viker vi höger via en 90 graders sväng in på Älvsåkersvägen. Mål vid Älvsåkersbyväg, strax innan Älsvåkerskyrka.

Segment 1: Lindome -Älvsåker

2:a segmentet som körs vecka 21:
Lindome – Ubbhult – Korset Höglandavägen/Gåsevadsholmsvägen i KBA, 40 Km: https://www.strava.com/segments/25316688
Startar vid Östra Lindomvägen och fortsätter förbi Älvsåkersvägen för att istället vika höger uppför Ubbhultsbacken, I Ubbhult tar vi höger mot Kungsbacka. I 90 graders svängen i Ubbhult måste cyklisterna vara försiktiga, ordinarie trafikregler och trafikvett råder, både i korsningar och utförskörningar. Vi fortsätter mot Kungsbacka, mål vid 4 vägkorsningen Höglandavägen/Gåsevadsholmsvägen vid Golfbanan , se segment för detaljer.

3:e segmentet som körs vecka 22:
Flygetrundan medurs. Start o mål vid Landvetter. Böljande runda på 26 Km. Försiktighet krävs vid passering av Björröd.
Länk: https://www.strava.com/segments/4235542

Segment 3: Flygetrundan medurs

4:e segmentet som körs vecka 23:
Lindome – Hällingsjö T/R, 41 Km: https://www.strava.com/segments/15477985
Start vid östra Lindomevägen ut mot Hällingsjö. Vänder runt refugen i T-korset, för att sen cykla tillbaka samma sträcka vi kom. Mål vid Östra Lindomevägen.

Segment 4: Lindome – Hällingsjö T/R

5:e segmentet som körs vecka 24: Kungaetappen!!! Längst, mest kuperad, ja rent ut sagt hårdast!
Lygnern segmentet, 47 Km: https://www.strava.com/segments/17712719
Start på Sätilavägen vid Fjärås Kyrka. Varvet körs medurs. Finns ett par korsningar på rutten, alla tar vi höger i. Samtliga cyklister uppmanas till att köra försiktigt, efter trafikreglerna och sunt förnuft.
Mål för segmentet är infarten mot Fjäråsbräcka från Tostaredsvägen, se detaljer i Stravasegmentet.

Segment 5: Lyngnern runt

6:e segmentet som är ett partempo och som körs under midsommarveckan, dvs vecka 25. Denna etapp räknas inte med i lagtävlingen, enbart hedersomnämnande för cyklisterna.
Segment: Kärna varvbana: https://www.strava.com/segments/7219014
Nära 16 Km lång runda.

Segment 6: Kärna Varvbana

Vi hoppas att detta kan sporra till utvecklande träningspass och goa rundor.
Kör hårt men säkert.
CK Master

Rulla till toppen